Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Meccano

La transmissió continuament variable Constantinesco

Correu electrònic Imprimeix

La transmissió Constantinesco es un sistema de transmissió automàtica del tipus de trinquet (ratcheting) totalment mecànica i autoregulada que es va fer servir en l'automòbil i el ferrocarril els anys 20 i 30. Es la precursora dels actuals sistemes de trinquet de transmissió continuament variable.

Per donar a coneixer l'invent es va publicar una serie d'articles a Automobile Engineer i un model de demostració al Meccano Magazine d' Abril de 1927, de manera que tots els nois-meccano en parlaven i encara en parlen de tant en tant.

 

Llegiu-ne més...
 

Meccano, Arduino & Scratch (S4A)

Correu electrònic Imprimeix

El Meccano va deixar passar en el seu moment la oportunitat d'incorporar el control electrónic i per aixó avui dia es considera "passat de moda".  El sistema Arduino, económic i senzill, ens permet de fer els nostres models una mica mes "espavilats", tal com ens explica en Sebastiá Atserias en el seu article.

 

Llegiu-ne més...
 

Cavallets: (The Making of)

Correu electrònic Imprimeix

No es pot dir que jo sigui productiu en aquesta afició. Els meus cavallets s'han estat gestant durant 16 mesos, de febrer del 2012 fins a setembre del 2013. Al cap de de tots aquests mesos aquest es el resultat.

L'article intenta descriure en qué vaig ocupar tots aquests mesos per acabar amb un model tan esquifit.


Llegiu-ne més...
 

Els Patinadors

Correu electrònic Imprimeix

Fig. 1

El model descrit, construït amb Meccano, va ser presentat a la “XXIII Exposició Catalana de Meccano"

Està inspirat en el “Constructor Quarterly núm. 6, 12.1989"; el model es mou mitjançant dos motors, connectats a un temporitzador, que funcionen durant un minut cada vegada que es prem un botó. Està construït a partir de peçes estàndard Meccano i algunes no estàndard: 8 Cargols passadors de 38 m/m, 9 Imants de neodimi, els 11 Patinadors i la Pista de patinatge.

Aquest excel·lent model va fer les delícies dels assistents a l'exposició. Reprodueix 11 patinadors en constant moviment lliscant suaument sobre una pista de gel imaginaria.

Podeu veure el model en moviment a aquest video.

 

Llegiu-ne més...
 


Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.